Boek op zoek
Image default
Entertainment

De leukste uitstapjes op de Veluwe

Heeft u binnenkort een uitje naar de Veluwe op de planning staan? In dit mooie gebied zijn voor jong en oud ontzettend veel leuke dingen te doen. In dit blog vertellen wij u graag over onze favoriete plaatsen en activiteiten op de Veluwe, zoals Pitch en Putt Strand Horst. Lees snel verder voor leuke tips en inspiratie voor uw volgende uitje!

 

Golf of footgolf bij Pitch en Putt Strand Horst

Een lekker potje golf of footgolf bij Pitch en Putt Strand Horst is een fijne manier om een dagje actief bezig te zijn met het gezin, vrienden of collega’s. Een rondje golf, waarbij u overigens de keuze heeft uit 9 of 18 holes, is de ideale manier om te genieten van de prachtige natuur die de Veluwe te bieden heeft. Na het golfen kunt u met een hapje en een drankje nagenieten op het privéstrand van Beachclub Playa de Veluwe. Nog niet genoeg actie gehad? Bij Pitch en Putt Strand Horst kunt u ook terecht voor verschillende wateractiviteiten zoals suppen of het huren van een waterfiets of kano!

 

Wandelen en fietsen op de Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe is bij uitstek geschikt om te voet of per fiets te verkennen. In dit natuurgebied vindt u 13 paaltjesroutes voor wandelaars en maar liefst 40 kilometer aan fietsroutes. U kunt hier gratis gebruik maken van de beroemde witte fietsen, waarvan er zo’n 1800 in het hele park te vinden zijn. Er zijn ook fietsen met kinderzitjes en kinderfietsen (zonder zijwieltjes) beschikbaar.

 

Een ballonvaart over de Veluwe

Wilt u de Veluwe graag vanuit de lucht bewonderen? Dan is een ballonvaart in een luchtballon hiervoor heel geschikt. Het is een unieke belevenis waarbij u in alle rust en stilte door de lucht zweeft op een hoogte van tussen de 300 en 1000 meter. Het is altijd een verrassing waar de luchtballon uiteindelijk terecht komt. De eindbestemming is namelijk volledig afhankelijk van de windrichting. Na een glaasje champagne worden de passagiers vervolgens met een auto teruggebracht naar het vertrekpunt.

 

Bezoek de Veluwse Hanzesteden

Hanzesteden waren machtige handelscentra met imposante bouwwerken en sierlijke koopmanshuizen. Tussen 1100 en 1200, toen Amsterdam en Rotterdam nog kleine dorpjes waren, waren Hanzesteden zoals Elburg, Harderwijk en Hattem al enorm belangrijk voor de handel in Nederland. Deze karakteristieke middeleeuwse stadjes op de Veluwe zijn ook vandaag de dag nog zeker een bezoekje waard.