Boek op zoek
Image default
Alarmsysteem

Hacken versus old-school inbraak: hoe veilig is de Smart Home hype?

Hacken versus old-school inbraak: hoe veilig is de Smart Home hype?

Wanneer een indringer een huis omhult, denk je dan dat ze op afstand proberen te hacken in je beveiligingssysteem? Waarschijnlijk niet. Meestal, als een inbreker een huis omhult, kloppen ze op je voordeur.

Er zijn veel mensen die hun zorgen uiten over hoe “veilige” slimme apparaten thuis zijn. Met zoveel berichtgeving in het nieuws – en grotere bedrijven die worden gehackt – zijn er steeds meer zorgen over de beveiliging van het internet-van-dingen (IoT) -apparaat.

Er zijn veel kwetsbare punten waar een hacker of kwaadwillende persoon persoonlijke informatie kan gebruiken en deze kan gebruiken om uw identiteit te stelen of om uw bankrekeningen leeg te maken. Maar meestal heeft de eenvoudigste manier waarop mensen je huis binnen gaan, niets te maken met hacken.

Het hacken van soorten inbraken zijn veel meer een langetermijndoel voor een potentiële crimineel. Diefstal thuis is niet zo sensationeel als films en tv-shows je willen laten geloven. Je gaat mensen niet op straat zien racen om het wifi-netwerk van je huis te hacken, het pincode van je beveiligingssysteem te stelen en vervolgens te wachten tot je weg bent om je huis te betreden en je waardevolle spullen te stelen.

Helaas, als iemand inbraak wil in je huis, is alles wat ze nodig hebben een koevoet, een baksteen, een bult-sleutel of een beetje geluk. Als u bijvoorbeeld een venster open laat of een deur ontgrendeld, is dat een gemakkelijk toegangspunt. Heb je een sleutel onder je deurmat achtergelaten voor de babysitter? De dieven die het gebruikten, hebben misschien zelfs de sleutel teruggelegd nadat ze je huis hebben leeggeroofd. In 2010 vond 60% van de inbraken plaats door gedwongen binnenkomst, nog eens 33% kwam binnen zonder geweld te gebruiken (open ramen, deuren, verborgen sleutels, enz.), En de resterende 6% van de inbraken waren pogingen om gedwongen binnen te komen dat faalde. Het is veel gemakkelijker om een ​​raam te slaan of een deur open te schoppen, te pakken wat je kunt en weg te gaan, dan een uitgebreid schema te doorlopen om de deuren te ontgrendelen met behulp van de zwakte in een netwerkapparaat.

In het grote geheel van dingen is apparaat- en wifi-beveiliging absoluut belangrijk. Wees niet laks over het afsluiten van uw netwerk en mobiele apparaten. Maar als je het hebt over inbrekers die stelen van je huis, dan is het niet zo geavanceerd of een probleem.

De aanbevolen oplossing is om een ​​thuisbeveiligingssysteem geïnstalleerd te hebben dat een centraal meldpunt waarschuwt. Als iemand bij u inbreekt met een bewaakt alarm, zal het centrale station de lokale autoriteiten op de hoogte brengen.

Dieven zullen veel minder snel inbraak nemen in een huis met een beveiligingssysteem, met name een huis met borden en stickers die aangeven dat het huis is beveiligd.

Hier zijn enkele geweldige tips die Slotenmaker Rotterdam al heeft behandeld met betrekking tot het buiten de criminele handen houden van uw huiscode, het houden van uw vakantieplannen van sociale media en een checklist voor thuisbeveiliging om uw huis als de beste kans te beschermen tegen mogelijke indringers.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag