Boek op zoek
Image default
Woning en Tuin

Groen dak aanleggen op een schuur? Dat kan!

Wilt u een groen dak aanleggen op een schuur? Dat kan! De sedumdaken van NatureGreen zijn te plaatsen op diverse bijgebouwen, zoals schuren, garages, en overkappingen. Door een groendak op de schuur aan te leggen maakt u slim gebruik van de loze ruimte en maakt u uw tuin en uitzicht meteen een heel stuk groener. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens goed voor het milieu!

Lichtgewicht sedum voor op de schuur

Schuren hebben niet altijd een even grote draagkracht, zoals een dak van een huis dat misschien wel heeft. Daarom kan het verstandig zijn om er voor te kiezen een lichtgewicht groendaksysteem op uw schuur te leggen. Deze systemen wegen, wanneer ze verzadigd zijn met regenwater, minder dan andere groen daken en zijn daardoor ideaal voor daken met minder draagkracht, zoals het dak van een schuur. De lichtgewicht systemen van NatureGreen wegen zelfs maar 45 kilogram per vierkante meter.

Wilt u een groen dak in Rotterdam?

Bent u woonachtig in Rotterdam en wilt u een groen dak aan laten leggen op uw schuur? NatureGreen bezorgd door heel het land, zo ook in Rotterdam! Want juist in stedelijke gebieden valt er nog veel te halen wat betreft meer groen in de wijk. Grijze steden met weinig parken of andere groene gebieden zijn minder bestendig tegen weersextremen, zoals droogte of hevige regen. Sedumdaken kunnen hier uitkomst bieden: ze filteren de lucht, verlagen de omgevingstemperatuur en kunnen ontzettend veel water opslaan wat overlast en overstromingen voorkomt. Dat is natuurlijk mooi meegenomen! Door deze voordelen zijn er veel gemeenten die willen investeren in de aanleg van groen daken. Zo ook de gemeente Rotterdam.

Subsidiemogelijkheden Rotterdam

Woont u in Rotterdam en wilt u een groen dak aan gaan leggen? Dan heeft u geluk! De gemeente Rotterdam wil namelijk de aanleg van groen daken stimuleren en keert daarom subsidie uit aan de bewoners. U kunt wel €10 subsidie per vierkante meter ontvangen, gedurende heel 2022! Er zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden, namelijk:

• Het aan te leggen dak is minimaal 20m2.

• Er kan maximaal een bedrag van €50.000 worden uitgereikt.

Houd hier dus rekening mee wanneer u de subsidie aan gaat vragen. Wilt u een groen dak aanleggen wat kleiner is dan 20 vierkante meter, dan is het dus voordeliger om de subsidie niet aan te vragen. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact op met de klantenservice van NatureGreen. Wij staan voor u klaar om u te helpen. Bekijk vooral ook even onze website!