Boek op zoek
Image default
Architectuur

Gebruik van 3D scanner in bouw en techniek

Gebruik van 3D scanner in bouw en techniek

In de techniek en bouw draait alles om precisie. Wilt u een object aanpassen of een nieuw project realiseren? Dan staat 3DLS voor u klaar met de meest hoogwaardige laserscanners om zeer accurate meetgegevens te verzamelen. Wij vertellen u hier graag meer over de mogelijkheden met onze 3D scanner!

Waarom kiezen voor 3D laserscannen

Met 3D laserscannen wordt er gebruik gemaakt van nieuwe innovatieve techniek om de omgeving te scannen in 3D met hoge accuraatheid. Bij 3DLS gebruiken we de nieuwste laserscanners van Faro die in zeer hoge detail foto en video beeld kan vastleggen van omgevingen. Hoe complex of groot het ook is. De meetgegevens kunnen we u na de 3D scanning op verschillende manieren aanleveren, bijvoorbeeld als importbestand voor CAD of als een bestand waarmee u zelf met panoramische overzichten in een webbrowser aan de slag kunt. Bij 3DLS werken we zelf met faroschare. Dit cloudprogramma maakt het mogelijk dat we alle opgeslagen beelden direct op kunnen slaan in de cloud zodat het direct toegankelijk is voor alle relevante partijen.

3DLS biedt ook ondersteuning in modelleren en ontwerpen

Medewerkers van 3DLS hebben al meer dan 10 jaar ervaring in metingen uitvoeren met behulp van laserscanning. Dit hebben we gedaan voor een veelvoud aan bedrijven en zowel in binnen- en buitenland, variërend van klein tot heel groot. Maar we gaan verder dan alleen dat. Onze experts helpen ook graag bij het verwerken van deze data in een computermodel zodat u beschikt over waardevolle modellen en dit maken wij toegankelijk via web. Onze dienstverlening gaat verder dan alleen meten. We kunnen de gegevens na het 3D scannen ook snel vertalen naar een interactieve webapplicatie of een 3D computermodel. En wij vertalen uw wensen desgewenst ook in een ontwerp. Delen via het web maken we ook mogelijk zodat alle betrokken partijen aan het project direct en eenvoudig toegang hebben tot de meetdata. Met deze gebruiksvriendelijke webapplicatie kunt u na het 3d scannen interactief en zelf met uw eigen project aan de slag. De voordelen zijn:

  • project is in grote detail te bewonderen
  • live 3D metingen kunnen uitvoeren
  • genereren van plattegronden
  • mogelijkheid om documentatie toe te voegen

3DLS denkt mee in ontwerpfase tot uitvoering

Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat 3D scanning kan in alle fases van een project een factor kan zijn. Veelvoorkomende stadia waarbij de hulp ingeroepen kan worden van 3DLS zijn o.a.

  • ontwerpfase van gemeentes bij het herinrichten van bestaande infrastructuur binnen gemeentes
  • constructie werkzaamheden waarbij nauwkeurige metingen nodig zijn voor ingenieurs, aannemers en tekenaars
  • nametingen kunnen doen en eenvoudig toetsen aan de daadwerkelijke metingen

Zet onze 3D scanner in voor uw project

Wilt u een 3D scan te laten maken en de mogelijkheden inventariseren voor uw project? Bel dan +31 53 4800 557 voor het maken van een afspraak!

https://www.3dls.nl/