Boek op zoek
Image default
Financieel

Facturen meteen betaald met factoring

Wil je dat facturen meteen betaald worden? Dan kan je kiezen oor factoring. Maar wat is factoring en hoe zorgt het dat facturen meteen betaald worden? Als we het helemaal plat slaan, is factoring een vorm van voorschieten. Je stuurt een factuur naar je klant en wij betalen je een groot deel van het factuurbedrag binnen 24 uur uit. Dat scheelt wachten en – niet zelden – stress.Maar factoring ontzorgt je op meer manieren. In

Factoring is voorschieten

Stel; je kiest voor Factoring. Dan stuur je jouw factuur of facturen naar je klant en stel je de factormaatschappij daarvan op de hoogte. Van tevoren heb je  afgesproken welk deel van het factuurbedrag ze gaan voorschieten. Dat bedrag staat binnen 24 uur op je rekening, de facturen zijn meteen betaald. Dan blijft er nog een bedrag over. Daar halen zij onze kosten vanaf en het restant krijg je zodra je klant aan ons betaalt. Met factoringen worden facturen meteen betaald en daarmee neemt de factoring maatschappij het risico op een faillissement over. Dus als je klant toch ineens niet kan betalen, is dat niet jouw probleem.

Factoring is rust

Uren die je steekt in administratie zijn niet declarabel. Dat geldt ook voor uren waarin je klanten achter de broek moet zitten om ze te laten betalen als facturen meteen betaald worden. Dat debiteurenbeheer nemen zij uit handen. Een factormaatschappij is geen incassobureau en ze gedragen ons netjes en diplomatiek omdat ze jou of je bedrijf vertegenwoordigen. Factoring kost je over het algemeen tussen de 1 en 4% van het factuurbedrag van de facturen meteen betaald worden. Het precieze bedrag hangt af van wat je met elkaar afspreken. Bijvoorbeeld over het aantal facturen per jaar en de bedragen die daarmee gemoeid zijn. Wil je ook dat facturen meteen betaald worden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij de factormaatschapppij .