Boek op zoek
Image default
Eten en drinken

De diëtist Haarlem helpt met afvallen

Wil je 5 kilo afvallen? Wil je 10 kilo afvallen? Om te zien of je een gezond gewicht hebt, is het goed om af en toe te meten hoe je ervoor staat. Dit doet de unieke dietist Haarlem. Je gewicht of overgewicht berekenen kan op verschillende manieren.

De weegschaal: voor je gewicht en je BMI

De diëtist Haarlem kiest het liefst voor deze methode. Hoe werkt het? Ga het liefst altijd op dezelfde manier (naakt of in je ondergoed) op de weegschaal staan. En ook bij voorkeur op hetzelfde tijdstip van de dag. Bedenk dat je gewicht nogal kan schommelen. De ene dag houd je wat meer vocht vast dan een andere dag. En het maakt uit of je net naar het toilet geweest bent. Weeg je daarom niet vaker dan 1 keer per week, dat geeft een mooi overzicht van de week. Hierna kun je je BMI berekenen. Is het te laag of te hoog? Dan helpt de diëtist Haarlem om je op de juiste waarde te krijgen.

Andere manieren

Een andere manier die de diëtist Haarlem vaak gebruik is om het vetpercentage te meten. Ze meet dan  met een soort tang de geplooide huid op bepaalde plekken op je lichaam. Daarna wordt er een som op losgelaten. Het is het beste deze meting altijd door dezelfde persoon te laten uitvoeren. Het liefst iemand die gekwalificeerd is. Door deze meting weet je de hoeveelheid vet onder je huid. Als je iedere 2 maanden de meting laat uitvoeren, krijg je een indruk of de hoeveelheid vet in je lichaam op peil blijft of dat je afvalt. Ook heeft de diëtist Haarlem een moderne weegschaal die de lichaamssamenstelling meet. Ze geeft aan hoeveel procent van je lichaam uit vet, vocht en spieren bestaat. Het getal zelf is meestal niet heel betrouwbaar maar wel de verschillen in de loop van de tijd. Het is natuurlijk motiverend om te zien als je vetpercentage daalt en de spiermassa toeneemt! Doe zo’n meting van je lichaamssamenstelling ongeveer 1 keer in de 2 maanden.