Boek op zoek
Image default
Woning en Tuin

Beter door groen

Werk je in de zorg, dan kun je de toegevoegde waarde van groen wel waarderen. Groen in de buurt maakt het leven voor iedereen immers aangenamer, ook voor je patiënten. Maar wist je dat groen, mits goed toegepast, ook helpt de behandelduur te verkorten en bij kan dragen aan een sneller herstel? Groener zorgen heet dat. In dit artikel lees je er meer over.

Groener zorgen

De experts van BTL kunnen je alles vertellen over groener zorgen. Naast het verlenen van primaire zorg, is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor de beleving van de patiënt en de gastvrijheid van de zorgverlener. Groen is daarbij het hulpmiddel bij uitstek. Patiënten zullen zich sneller welkom voelen in een groene omgeving. In een groene omgeving ben je beter op je gemak. Dat geldt voor de patiënt, maar natuurlijk ook de zorgverleners zelf.

De groene zorgomgeving

De zorg in Nederland verandert snel. Zo komen er steeds meer aangepaste woonvormen, waarin zorg een belangrijke rol speelt. Voor deze woonvormen en voor de buitenlocaties van zorginstellingen biedt BTL groene omgevingsoplossingen. Hierbij werkt BTL samen met woningontwikkelaars, maar ook met artsen en fysiotherapeuten, voor het bieden van groen dat aansluit op de zorgbehoeften van de gebruikers.

Behaalde resultaten

Voorbeelden van groener zorgen heeft BTL inmiddels te over. Zo leverde BTL de herinrichting van de zorgtuinen Carrintreggeland en verzorgt BTL de groene buitenruimte van het Radboud UMC. Ook bedacht BTL het tuinconcept voor het Gastenhuis dat op diverse locaties in Nederland zorg(echt)paren met dementie opvangt. Het basis tuinconcept biedt diverse toepassingen (voor gezamenlijke activiteiten, maar ook de mogelijkheid om je samen terug te trekken) waarbij in overleg met het zorg(echt)paar zelf maatwerkoplossingen mogelijk zijn. In samenwerking met artsen en fysiotherapeuten stimuleert BTL voor Vredewold in Leek bewoners van de zorginstelling en buurtbewoners om meer te bewegen. Hiertoe is door BTL een heuse beweegtuin ingericht.