Boek op zoek
Image default
Aanbiedingen

Afvallen zonder te sporten

Wil je afvallen, maar heb je geen tijd om te sporten of ben je fysiek niet in staat om te sporten? Dan denken veel mensen al snel dat het onmogelijk is om af te vallen. Niet is echter minder waar. In dit blogartikel gaan we je dan ook precies vertellen hoe je kunt afvallen zonder te sporten. Wel willen we benadrukken dat er enig doorzettingsvermogen is vereist bij deze manier van afvallen. Lees verder voor meer informatie.

 

Het begint bij je voeding

Afvallen, maar ook aankomen in spiermassa begint bij je voeding. Je voeding is de basis en zonder een goede basis zal het enorm moeilijk worden om gewicht te verliezen. Zelfs als je wel sport en geen gezonde voeding tot je neemt zal je weinig tot niet afvallen. Wel is het belangrijk dat je minimaal 30 minuten per dag beweegt. Hierbij is het noodzakelijk dat je bijvoorbeeld 30 minuten lang gaat boksen of voetballen, want ook 30 minuten wandeling is goed voor je algemene gezondheid. Over het algemeen bewegen we in ons land allemaal wel minimaal 30 minuten per dag, maar wanneer je weet dat je deze 30 minuten niet haalt raden we je aan om dit te veranderen.

 

Eten om af te vallen 

Eigenlijk is het de bedoeling dat we eten om energie binnen te krijgen. Inmiddels zijn er echter zo veel verschillende maaltijden, snacks en andere voedingsmiddelen verkrijgbaar dat veel mensen ook gewoon eten, omdat ze het lekker vinden. En je raadt het al, dit heeft een negatieve invloed op je gewicht.

Energie krijgen we binnen door die verschillende manieren, namelijk: koolhydraten, eiwitten en vetten. Koolhydraten zijn de grootste boosdoener wanneer het aankomt op gewicht. Koolhydraten zorgen namelijk voor een moeizame vetverbranding, waardoor alle vetten in je lichaam blijven opgeslagen. Gezonde vetten en eiwitten zorgen juist voor een toename van de vetverbranding, waardoor deze vetten het lichaam verlaten. Probeer de inname van koolhydraten dus te verminderen indien je weet dat je veel voedsel met koolhydraten eet.

 

Tips om af te vallen

Het is niet perse noodzakelijk om een specifieke afvalmethode, zoals bijvoorbeeld de afvalmethode van Herba4everyone te volgen om af te vallen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waardoor je op een gemakkelijke manier gewicht kan verliezen:

 

  • Zelf koken
  • Verminder de inname van suiker en granen
  • Eet natuurlijke producten
  • Vertel je vrienden en collega’s dat je wilt afvallen
  • Stel het niet uit

 

Wanneer je bovenstaande tips toepast hebben wij er alle vertrouwen in dat ook jij goede resultaten zal behalen. Lukt het je echter niet om gewicht te verliezen en heb je begeleiding nodig? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een specialist bij je in de buurt.