Boek op zoek
Image default
Zakelijk

Wat zijn de normen in uw werksituatie

Diverse bedrijven en sectoren hebben andere normen. Op het gebied van inspectie met betrekking tot gebouwen, installaties en terreinen dien je te voldoen aan de NEN 2767. Deze meting mag alleen door gecertificeerde inspecteurs worden uitgevoerd. Door zelf eennen 2767 opleiding te volgen kun jij deze metingen ook uitvoeren. Tijdens de opleiding leer je alles over de methodiek van NEN 2767 en de inspecties van MJOP’s zodat je zelf aan de slag kunt na de opleiding. Binnen de NEN 2767 zijn diverse opleidingen en trainingen beschikbaar die je kunt volgen. Naast dat je zelf een training of een opleiding kan volgen, kunnen deze ook als bedrijfstraining worden gegeven om direct meerdere medewerkers op te leiden.

 

Wat is de NEN 2767?

De NEN 2767 wordt gebruik als de staat en conditie van een gebouw vast te stellen. Door deze meetmethode toe te passen kan er een objectieve en eenduidige meting worden vastgesteld voor gebouwen, terreinen en installaties. Hierbij wordt er gekeken naar de staat van diverse onderdelen van onder andere bouw- en installatiedelen. Er wordt gekeken naar eventuele gebreken maar ook naar de omvang en de intensiteit van diverse onderdelen. Hierbij wordt er werkt met een score van tussen de 1 en 6 waarbij score 6 zeer slecht is en score 1 uitstekend. Een score 3 wordt gezien als een voldoende. Door de NEN 2767 toe te passen hoeft er niet meer worden gediscussieerd over de staat of de kwaliteit van gebouwen, doordat er wordt gewerkt met één vaste meetmethode om de conditie van een gebouw te meten.

 

In een NEN norm verplicht om te volgen?

Afhankelijk van waar je het voor gebruikt is het niet per definitie verplicht om de NEN norm te volgen. Gaat het om het uitvoeren van een inspectie? Dan dient dit door een gecertificeerd inspecteur te worden uitgevoerd. In dat geval is het verplicht je aan de NEN norm te houden. In andere gevallen is het niet verplicht, maar wel aan te raden. Met de NEN op zak kun je aantonen dat je aan de eisen voldoet van de regel- en wetgeving in Nederland. Hierdoor kan het ook eenvoudiger zijn om je werk uit te voeren door de NEN normen op te zoeken en deze te volgen. Producten of diensten die voldoen aan de NEN norm worden daarnaast ook beter en makkelijker verkocht. Daarom loont het om de cursus of opleiding te volgen.