Boek op zoek
Image default
Dienstverlening

Waarom kopen als je ook kunt huren?

Natuurlijk bezitten is fijn, maar sommige dingen kun je beter huren. Iedereen kent het stukje van Ronald Goedemondt wel over het huren van een catamaran waarmee hij door het centrum van Amsterdam rijdt en het probeert te parkeren ergens. Als je het niet kent, zoek het dan vooral eens op. Eigenlijk heeft Goedemondt hier namelijk wel een goed punt te pakken. In dit blog gaan we in op de voordelen van dingen huren.

Huren is duurzaam

Je hebt het vast al een aantal keren gehoord. We consumeren teveel en daardoor raken de grondstoffen op. Een groot deel van de spullen die gemaakt en verkocht wordt is goedkope troep uit China. Dit is vaak spul van lage kwaliteit. Dit soort producten worden door de consument maar een aantal keren gebruikt waarna het al snel wordt afgedankt. Vaak kan het ook niet echt gerecycled worden waardoor je eigenlijk voor een aantal keer gebruiken kostbare grondstoffen hebt verspild. Je kunt vaak, als je het maar een paar keer gebruikt, beter iets huren want.

Huren is goedkoper

De aanschafwaarde van een product is altijd hoger dan de huurprijs. Dat is logisch anders is het voordeel van huren weg. Iets als een boormachine is makkelijk te huren en kost vaak maar een euro of 5. Het goedkoopste schroefmachientje bij de Gamma is al snel €30,-. Snel rekenen vertelt dat je een boormachine al snel 6 keer moet huren voordat je daadwerkelijk economisch voordeel hebt. Daarbij moet je al die tijd ook iets bewaren. Dat brengt me bij mijn volgende punt.

Huren is ruimtebesparend

Zoals ik al zei moet je een product dat je koopt natuurlijk ook nog in je huis of garage bewaren. Er is dus maar zoveel spul dat je thuis kunt bewaren tot je huis uit haar voegen barst. Kijk eens wat vaker naar de opties voor het huren van spulletjes en ontdek hoeveel ruimte je in het huis kan besparen.

 

Wil jij ontdekken wat er allemaal te huur is in Nederland? Kijk een naar de opties voor het huren van een lasergame of silent disco

https://hurenbijdaniek.nl/