Waarom een koffiemachine een goede investering is voor uw organisatie

Hoe behaal je goede resultaten als bedrijf? Daar is een kopje koffie een goed voorbeeld van. Koffie zorgt ervoor dat werknemers een stuk gemotiveerder en alerter zijn. Een goede bak koffie begint natuurlijk bij een professionele koffiemachine. Benieuwd naar meer informatie? Lees deze blog.

Robusta en arabica bonen

De intense smaak van koffie komt door de soort bonen die je kiest. Arabica en Robusta worden het meest gedronken in Nederland. Arabica is groter en heeft een andere kleur. Zo kunt u ze herkennen. Robusta bonen maken meer cafeïne aan dan Arabica bonen. Maar het allergrootste verschil tussen de twee, is de smaak. En smaak is persoonlijk! Robusta- en Arabica bonen kunnen gemengd worden, zodat u uw eigen smaak kunt maken. Zo creëert u een lekkere bak koffie, helemaal naar uw eigen wens.

Geen simpele koffie meer

Er komen steeds meer soorten koffie en mensen willen ook steeds meer soorten koffie. Vroeger dronk iedereen ‘normale’ koffie, maar er worden steeds meer andere soorten koffie besteld. Ook op het werk is steeds meer vraag en verlangen naar verschillende soorten koffie’s. Met al die soorten koffie is het lastig om een keuze te maken, we zetten daarom de bekendste soorten op een rij. Belangrijk om te weten is dat uw medewerkers vaak niet altijd dezelfde soort koffie drinken. Waar ze ‘s ochtends een espresso nodig hebben om beter te functioneren, drinken ze in de middag misschien liever een Latte macchiato. Dit is dus erg belangrijk bij de aanschaf van een koffiemachine. Deze soorten koffie worden namelijk vaak gedronken op het werk naast het ‘normale’ bakje koffie;

* Espresso, een klein kopje zeer geconcentreerde koffie, door onder hoge druk water door gemalen koffie te persen.

* Cappuccino, gelijke delen espresso met melk en melkschuim

* Latte macchiato, letter vertaald: melk bevlekt. Bij een latte macchiato wordt een shot espresso toegevoegd aan de melk, niet de melk aan de espresso.


Op het werk is het ook erg belangrijk dat er kwalitatieve koffie is. Een professionele koffiemachine is een visitekaartje voor uw bedrijf en zorgt er zelfs voor dat uw medewerkers productiever zijn. Kies daarom voor een koffiemachine op het werk die past bij de wensen van uw medewerkers. Wilt u meer informatie over de verschillende koffiemachines? Of wilt u weten welk koffieapparaat bij uw bedrijf past? Neem dan een kijkje op de website van Deac Koffie Experts.

https://deac.nl/