Boek op zoek
Image default
MKB

Waar moet je op letten bij het kiezen van een outplacementbureau?

Bij het kiezen van een outplacementbureau zijn er verschillende factoren waarop je moet letten. Hieronder volgen een aantal belangrijke punten:

Expertise en ervaring: Controleer of het outplacementbureau ervaring heeft met outplacement het begeleiden van mensen in jouw specifieke branche of functieniveau. Een bureau met relevante expertise kan beter begrijpen wat er nodig is om jouw carrièreswitch succesvol te maken.

Dienstverlening: Bekijk welke diensten het outplacementbureau aanbiedt. Belangrijke aspecten kunnen onder andere individuele coaching, loopbaanadvies, hulp bij het opstellen van een CV en sollicitatietraining zijn. Zorg ervoor dat het bureau een uitgebreid pakket van diensten aanbiedt dat past bij jouw behoeften en doelen.

Succesratio: Informeer naar het succespercentage van het outplacementbureau bij het plaatsen van cliënten in nieuwe banen. Dit kan een indicatie geven van de effectiviteit van hun programma’s.

Referenties en testimonials: Vraag om referenties of bekijk testimonials van voormalige cliënten. Zo krijg je een beter beeld van de ervaringen van anderen en kun je beoordelen of het outplacementbureau aan jouw verwachtingen voldoet.

Kosten: Informeer naar de kosten en het betalingsmodel van het outplacementbureau. Zorg ervoor dat je duidelijkheid hebt over wat er precies inbegrepen is en of er opties zijn om bijvoorbeeld bepaalde diensten apart af te nemen.

Netwerk en connecties: Een outplacementbureau met een breed netwerk en goede connecties in de branche kan waardevol zijn bij het vinden van nieuwe carrièremogelijkheden. Vraag naar hun netwerk en in hoeverre ze kunnen helpen bij het leggen van relevante contacten.

Persoonlijke klik: Tot slot is het belangrijk dat er een persoonlijke klik is met het outplacementbureau en jouw toegewezen coach. Je moet je comfortabel voelen bij het delen van persoonlijke informatie en begeleid worden door iemand die jou begrijpt en ondersteunt.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een goed geïnformeerde beslissing nemen bij het kiezen van een outplacementbureau dat past bij jouw behoeften en doelen.