Boek op zoek
Image default
Vakantie

Vakantie in eigen land

Door de corona zijn veel vakantie’s in duigen gevallen. Veel mensen hadden al maanden terug een vakantie geboekt naar een warm land. Een vliegreis, strand, zee en zon… De meeste mensen konden er afgelopen zomer alleen maar van dromen. Heel erg jammer want veel mensen leven hier echt naar toe. Ze sparen het hele jaar door om die ultieme zomervakantie te beleven. En ja, als het dan niet doorgaat door een besmettelijk virus dat maar rond blijft wanen. Dan is dat begrijpelijk, maar maakt het dat niet minder erg…

Sommige mensen konden op het laatste moment nog hun vakantie omboeken en in eigen land op vakantie gaan. Een stuk veiliger tijdens covid. Want stel dat je in het buitenland zit en het land in lockdown gaat? Dan kun je geen kant meer op. Bovendien weet je in geen enkel geval hoe lang zo’n lockdown gaat duren. Misschien een paar weken. Maar wat als je een paar maanden in het buitenland gevangen zit??

Dit jaar was dus ook vooral de vakantie in eigen land populair. En qua weer hadden we veel geluk want er zijn flink wat hitte records gesneuveld. We konden dus toch zonnen op het strand, op onze zwemband in de zee liggen en toeristische plekjes in Nederland opzoeken. Ook de komende herfst zullen veel Nederlanders hun vakantie in eigen land doorbrengen. Een weekje Center Parcs of Landal is erg leuk met kinderen. Vooral ook omdat deze parken een mooi zwembad heeft waar kinderen alles kunnen beleven. Er zijn ook parken waarbij elk huisje de beschikking over een prive jacuzzi heeft. Leg er een luchtbed in of een grote zwemband in en droom er lekker op weg. Soms is vakantie dicht bij huis ook best fijn!