Boek op zoek
Image default
Aanbiedingen

Spanningshoofdpijn… hoe kom ik ervan af?

Heb je wel eens pijn in het hoofd alsof er een band om je voorhoofd wordt afgekneld, of alsof er keihard tegen je slapen aan wordt gedrukt? Wist je dat hier een verzamelnaam voor geldt, namelijk; spanningshoofdpijn. De hoofdpijn hoeft niet per se naar boven te komen wanneer je spanning hebt, maar wordt herleid van de spanning die je in/tegen/aan je hoofd voelt. De pijn die bij spanningshoofdpijn op komt zetten, stroomt vaak voor naar de nek en schouders, wat het geheel nog een stukje minder aangenaam maakt. Gelukkig zijn er een aantal goed toepasbare tips die spanningshoofdpijn kunnen verhelpen en we nemen je er graag in mee! Lees onderstaand door; op naar een hoofdpijnvrij bestaan! 

 

Maak het lichaam warm

Een fijne oplossing tegen het ervaren van spanningshoofdpijn, en vooral als deze ook doorloopt naar nek en schouders, zou een warm bad of warme douche kunnen zijn. Door de warme waterstralen wordt het lichaam soepeler en kan het meer ontspannen. Een dagje sauna zou dus ook een goede oplossing zijn om spanningshoofdpijn te verminderen! 

 

Massage

Een ontzettend goed excuus om je eens uitgebreid onder handen te laten nemen door een gespecialiseerd masseur! Door een massage te nemen en je schouders, nek en eventueel zelfs voorhoofd hierin mee te laten nemen, kan jouw lichaam ontspannen en loskomen. De kans dat jouw spanningshoofdpijn vermindert of zelfs helemaal weggaat is ontzettend groot, dus het proberen waard! 

 

Behandeling

Wist je dat er ook een botox behandeling tegen spanningshoofdpijn mogelijk is? Het is bewezen dat zo’n behandeling ontzettend goed werkt; de druk op de spieren zal hierdoor namelijk verminderen. Als je botox migraine wilt laten zetten, is het verstandig om dit te doen bij een gespecialiseerde kliniek die goed aangeschreven staat en waarvan je zeker weet dat deze goed werk verricht! 

 

Rust en slaap

Een van de beste remedie, tegen alle soorten hoofdpijn trouwens, is genoeg rust en slaap pakken. Als je ’s nachts voldoende slaapt en je inderdaad toegeeft aan je lichaam wanneer deze hoofdpijn of moeheid ervaart – door bijvoorbeeld overdag een tukkie te doen – zal je merken dat de hoofdpijn al stukken minder wordt.