Boek op zoek
Image default
Internet marketing

Klootzakken onder controle – Boekbespreking door Jodie Foster

boek online marketing

Het boek “Assholes Under Control” van Jodie Foster en Michelle Joy gaat over het leren opbouwen van effectieve communicatie met moeilijke mensen. Met moeilijke mensen bedoelen de auteurs iedereen die op de een of andere manier dissonantie in het werk van het team introduceert, psychologische, financiële of zelfs fysieke schade veroorzaakt.

Een paar woorden over de auteurs van het boek. Jodie Foster is hoogleraar psychiatrie, M.D. Michelle Joy is een schrijver, redacteur en M.D. studeert forensische psychiatrie aan de Universiteit van Pennsylvania.

De auteurs van het boek stellen ons voor aan 10 soorten mensen die op de een of andere manier de geaccepteerde gedragsnormen overtreden. In onze recensie zullen we er twee bespreken – de narcist en de pedant, en ook kort elk van de andere typen beschrijven.

Klootzak nr. 1. Narcissus

Narcisten zijn een type dat alomtegenwoordig en vrij algemeen is. Het belangrijkste kenmerk van de narcist is zijn hypertrofische gevoel van eigenwaarde. Volgens onderzoek lijdt ongeveer 6,2% van de bevolking aan een narcistische stoornis, waarvan 50-75% mannen.

De auteur van het boek benadrukt gezond narcisme, wat het normale streven naar succes is en dat verder gaat dan redelijk. Wanneer narcisme binnen een persoon begint te domineren, verschijnen zulke negatieve persoonlijkheidskenmerken als arrogantie, arrogantie en egocentrisme.

Hoe identificeer je een narcist op het werk?

Het is voldoende om met zo iemand te communiceren en je begrijpt meteen alles. Hij praat alleen over zichzelf, zijn verdiensten en talrijke kennissen. In een gesprek met hem kun je geen woord over jezelf invoegen. Narcisten houden absoluut niet van kritiek. Als je met ze wilt praten over hun fouten of vergissingen tijdens de uitvoering van een taak, wees er dan op voorbereid dat de narcist ofwel zal proberen van onderwerp te veranderen of zeer agressief zal reageren. Woede en het onvermogen om voldoende kritiek te accepteren, zijn enkele van de opvallende eigenschappen van een narcist.

Waarom zijn narcissen zo?

De auteur legt uit dat de oorsprong van het probleem in de kindertijd ligt. In het gezin van de toekomstige narcist worden status en succes gewaardeerd, terwijl de ouders weinig aandacht besteden aan het kind. Heel vaak zijn er gevallen waarin een van de ouders voortdurend zijn superioriteit ten opzichte van het kind toont. Het resultaat is dat iemand opgroeit die met al zijn kracht zal proberen beter te worden dan zijn ouders. En om dit te bereiken, stopt de narcist voor niets.

Er is ook een omgekeerde situatie, wanneer ouders te veel aandacht besteden aan toekomstige narcisten in hun kindertijd: ze geven zich over aan alle zwakheden van het kind, bekritiseren en prijzen nooit voor de minste prestaties. Van kinds af aan begint de narcist te wennen aan het feit dat iedereen hem iets verschuldigd is. Hij voedt zich letterlijk met lof en lovende recensies.

Pas op, narcissen op kantoor

Narcisten moeten worden gevreesd, simpelweg omdat ze andere mensen niet waarderen. Voor de narcist zijn mensen slechts een middel om een ​​doel te bereiken. Ze kunnen vleien, vertrouwen aangaan, maar alleen zolang de persoon voor hen nuttig is.

Mensen met uitgesproken narcistische trekken worden vaak leiders. Voor bazen is een narcist een gemotiveerd en ambitieus persoon die ondanks alles zijn doelen bereikt. Zonder de persoonlijke kwaliteiten van dergelijke mensen diepgaand te begrijpen, worden ze op leidinggevende posities benoemd.

Hoe werk je met narcissen?

Als je effectief wilt werken met een narcist, vooral als dit je baas is, dan moet je leren om zijn trots uit te leven: complimenten geven, loven hoe goed hij zijn werk doet, alles goedkeuren, etc. Besteed meer aandacht aan de narcist. Want als je het niet genoeg laat zien, kan de narcist het als een persoonlijke wrok beschouwen. Vermoedelijk waardeer je hem niet en verwaarloos je hem omwille van andere mensen. Als de narcistische baas je om iets vraagt, in welke vorm dan ook: mondeling, per e-mail of per telefoon, probeer dan alle lopende zaken zo snel mogelijk af te ronden en begin met de opdracht van de narcist. Dit zal hem laten zien dat hij voor jou op de eerste plaats komt, en het ego van de narcist zal voor korte tijd kalmeren.

Als je baas een narcist is, maar deze benadering voor jou onaanvaardbaar is en je kunt niet met mensen communiceren door middel van vleierij en complimenten, dan is de beste optie voor jou om deze werkplek te verlaten. Narcisten houden niet van rivalen en mensen die “niet op hun deuntje dansen”. Ze zullen er alles aan doen om de carrière van de werknemer die ze niet leuk vinden te verpesten.

Als de narcist uw ondergeschikte is, dan is het erg belangrijk om hem geen redenen te geven voor zelfbewondering en superioriteit ten opzichte van collega’s. Voed zijn ego niet, zorg ervoor dat hij zich niet onderscheidt van het team; Besteed meer aandacht aan de individuele kwaliteiten van de narcist, maar aan het succesvol afronden van taken als onderdeel van een team.

Waar laten narcissen hun natuurlijke kwaliteiten het beste zien?

Verkoop, marketing en adviesdiensten zijn de ideale omgeving voor narcisten. Dergelijke mensen kunnen het beste werken waar er een grote stroom klanten is en er worden korte contacten verwacht. Narcisten lijken uiterlijk erg zelfverzekerd in zichzelf, ze winnen gemakkelijk vertrouwen in mensen, en dit helpt om een ​​groot aantal potentiële klanten aan te trekken en winstgevende deals te sluiten.

Kan een narcist worden genezen?

Het hangt er allemaal vanaf hoeveel de narcist zelf wil veranderen. Het grootste probleem is dat het voor zulke mensen moeilijk is om zichzelf en hun handelen van buitenaf zelfstandig te beoordelen. Daarom moeten collega’s de narcist uitnodigen om de plaats van de ander in te nemen. Creëer een situatie waarin de narcist alle emoties van de beledigde werknemer kan ervaren.

Als de narcist erg vervelend is voor collega’s, dan kunnen er structurele veranderingen in het bedrijf worden doorgevoerd. Moedig meer teamwerk aan, minder individuele actie, behoud transparantie in relaties en vermijd een speciale behandeling van de narcist. In bijzondere gevallen loont het om tot ontslag over te gaan.

Het is belangrijk om te onthouden dat alle maatregelen om het gedrag van de narcist te verbeteren, moeten worden gepresenteerd als maatregelen om succes en zelfrealisatie te bereiken, en niet als methoden om de negatieve eigenschappen van deze werknemer uit te roeien. Dit soort uitleg zal het voor de narcist gemakkelijker maken om verandering te accepteren en te leren werken in een team.

Klootzak nr. 2. Pedant

Heb je mensen ontmoet die nooit te laat komen en constant alles onder controle willen hebben? Heb je mensen ontmoet die met speciale ijver met documenten werken, ze controleren en dubbelchecken tot aan de laatste komma, constant enkele correcties en suggesties aanbrengen?

Dan heb je zeker te maken gehad met pedanten. Dit zijn mensen die, vanwege hun sterke innerlijke angst, letterlijk geobsedeerd zijn door de neiging om alle aspecten van hun leven te ordenen en te beheersen.

De grootste moeilijkheid bij het communiceren met pedanten is dat ze vaak vastlopen in zaken, kleine details zijn het belangrijkst voor hen. Ze willen dat alles strikt volgens de regels en voorschriften gebeurt. Pedanten zijn het echter niet altijd eens met het algemeen aanvaarde normconcept.

Pedanten zijn een veel voorkomend type, er zijn zulke mensen in bijna elk bedrijf. Volgens recente studies is 1 tot 8% van de mensen in de wereld pedant. Dat is een hoop!

De doelen van de pedant

De belangrijkste taak van zulke mensen is om alle aspecten van het leven te beheersen. Ze zijn constant iets aan het plannen, komen met nieuwe regels en wetten.

Het voordeel van pedanten als werknemer is dat ze volledig ondergeschikt zijn aan het management, voldoen aan alle normen en de wet niet overtreden.

Pedanten streven er fanatiek naar om in alles het ideaal te bereiken. Een dergelijke houding belemmert echter vaak het bereiken van doelen. Pedanten worden steeds meer begraven in het werk, wat niet alleen hun psychische en fysieke gezondheid ondermijnt (deze mensen staan ​​dag en nacht klaar om te werken), maar ook voor enige verwarring bij het team zorgt.

Waarom worden mensen pedanten?

Net als bij narcisten, ligt de reden in slecht ouderschap tijdens de kindertijd. Heel vaak leggen de ouders van zulke kinderen hun ondraaglijke taken op. Het kind is uitgeput, bereikt het doel en de ouders leggen hem in plaats van complimenten een nog hogere lat te leggen. Deze gezinnen hebben een zeer gespannen en overweldigende sfeer. Ouders van toekomstige pedanten eisen heel vaak bewust gedrag van hun kinderen; ze kunnen niet begrijpen hoe belangrijk het voor een kind is om emoties te tonen en zonder enige beperking over de wereld te leren.

Wat voor soort pedanten zijn er?

De auteur verdeelt pedanten in twee soorten: vijandig en heremiet. Vijandig – boos, chagrijnig, erg streng tegenover zijn collega’s. Hij is oprecht verontwaardigd als zijn collega’s zulke voor de hand liggende dingen als amendement 1 op 2.4 niet begrijpen. Overeenkomst. De vijandige pedant accepteert geen controle over zichzelf en staat voortdurend klaar om te bewijzen dat zijn werkmethoden de beste zijn. De kluizenaar is precies het tegenovergestelde van de vijandige. Hij zit rustig in zijn kantoor, raakt niemand aan en doet zijn werk. Heel vaak nemen kluizenaars uit vriendelijkheid en ook vanwege hun grote liefde voor orde de taken van collega’s op zich. Kluizenaars verlaten het werk later dan alle anderen, checken en dubbelchecken of alles correct is gedaan en of hun leiderschap hen niet zal straffen. Hun grootste angst is het verlies van hun baan en het respect van hun collega’s.

Een pedant op kantoor: voors en tegens

Enerzijds is het goed als er een pedant in je team zit. Zo iemand zal met de documenten gemakkelijk het werk kunnen overnemen en er ook voor zorgen dat alles is zoals het hoort. Pedanten zijn erg voorzichtig, dus bij hen mag u niet bang zijn voor controle door regelgevende instanties.

Het nadeel is echter dat de pedant op een bepaald moment zichzelf gewoon in zijn werk kan begraven en zijn taken niet meer kan uitvoeren. Dit komt doordat ze eerder bereid zijn nieuwe verantwoordelijkheden en taken op zich te nemen. Ze zijn vaak bereid om overuren te maken. Wat al snel hun fysieke conditie niet ten goede kan beïnvloeden, en ook kan leiden tot onbedoelde fouten in het werk.

Vanwege hun angst zijn pedanten erg vatbaar voor stress en burn-out. En dit leidt op zijn beurt tot een afname van de prestaties en snel ontslag.

Wat zijn de beste posities voor pedanten?

Dit is vaak een baan die een hoge concentratie, discipline en aandacht voor detail vereist. Pedanten zijn uitstekende bankiers, advocaten, accountants en meer.

Is het mogelijk om effectief met pedanten te werken?

Zoals we hierboven al hebben gezien, zijn de belangrijkste eigenschappen van pedanten hun toegenomen angst en een verlangen om alles onder controle te houden. Om productief te werken met een pedant in hetzelfde team, moet je proberen zijn angst te verminderen.

In tegenstelling tot narcisten, probeer je bij het omgaan met een pedant je bijdrage aan het werk te overdrijven. Hierdoor weten ze dat je erg gepassioneerd bent over het werk en kunnen ze hun controle ontspannen.

Probeer niet met de pedant te discussiëren over kleinigheden, dit zal hun angst alleen maar vergroten. Beloof nooit wat je niet kunt doen. Verzin geen excuses en verdedig jezelf niet als je een of andere overtreding hebt begaan.

Als de pedant uw ondergeschikte is, probeer dan al uw bevelen zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Het is moeilijk voor pedanten om creatief te denken of te bedenken wat je wilde, maar vergat te zeggen. Schrijf gedetailleerde instructies aan dergelijke mensen en geef elk bedrijf strikte deadlines. Zorg ervoor dat de pedant niet buitensporig veel taken op zich neemt en zich ook niet laat meeslepen door overwerk.

Als de pedant de baas is, let dan op details, maak plannen en volg de aanbevelingen die hij geeft, houd je werkplek op orde. Door dit alles kunt u een effectieve werkrelatie met hem opbouwen.

Korte beschrijving van andere typen

Venus vliegenval – deze persoon zaait chaos om hem heen. Roddel, hysterisch, intrigant, grijze kardinaal, verrader en vernietiger van andermans lot. Deze mensen krijgen gemakkelijk vertrouwen en krijgen gunst in de beginfase van communicatie. Verder kan de relatie met de vliegenvanger van Venus lijken op dansen met de dood. Voor een persoon die de Flytrap van Venus als slachtoffer heeft gekozen, is het bijna onmogelijk om de keten van destructieve relaties te doorbreken. Op het werk kunnen dergelijke mensen gemakkelijk het moreel van het team ontwrichten en ernstige psychologische schade toebrengen aan individuele leden.

De slechterik is een echte sociopaat, accepteert de regels niet en respecteert andere mensen niet. De auteur identificeert verschillende soorten “schurken”: van ongevaarlijke die briefpapier en theezakjes van kantoor kunnen stelen, tot zeer gevaarlijke die het lot van mensen kunnen verwaarlozen om hun doelen te bereiken.

Afwezig – dit kunnen ongelooflijk getalenteerde mensen zijn, maar hun heldere negatieve eigenschap is dat ze vaak niet afmaken wat ze begonnen. Dit zijn uitstellers in de overtreffende trap. Afwezige mensen kunnen het bedrijf ernstige schade berokkenen als ze afhankelijk zijn van communicatie met belangrijke klanten (vooral als er veel van dergelijke klanten zijn), en als ze werken met documenten van bijzonder belang.

Vervagen – een werknemer die lijdt aan verschillende vormen van dementie, d.w.z. verslechtering van geheugen en denkprocessen. Dit kan te wijten zijn aan verschillende ziekten of veroudering. Vooral gevaarlijk voor uzelf, omdat hij door geheugenstoornissen gemakkelijk gewond kan raken, vergeten waar zijn huis is, enz.

Een robot is een werknemer die lijdt aan inert denken, niet kan communiceren en de collega’s om hem heen niet begrijpt. Robots kunnen ongelooflijk getalenteerd zijn in wat ze doen, maar hun grootste nadeel is dat ze niet zijn opgeleid om met mensen te communiceren.

Weirdo – Als je een collega op kantoor hebt die vaak komt werken met een warrig kapsel en kleren draagt ​​die verschillende maten groter of kleiner zijn, dan is dit waarschijnlijk een excentriekeling. Freaks vormen geen enkel gevaar, ze zijn vaak goed thuis in hun vak, maar ze kunnen collega’s afschrikken met hun vreemde uiterlijk of kijk op de wereld.

Een verdacht persoon is iemand die in alles een vangst ziet. Hij is ongelooflijk achterdochtig. Overal ziet hij samenzweringen. Heel vaak escaleert hij de situatie en ziet hij alles in een negatief daglicht. Deze mensen zijn echte complottheoretici. De auteur raadt aan om bij hen weg te blijven om niet in de val te lopen van hun destructieve ideeën.

Als u zich in een van deze typen bevindt

Wees niet ontmoedigd, daar is niets mis mee. Het is belangrijk om op tijd je negatieve karaktereigenschappen te herkennen en aan jezelf en je gedrag te gaan werken. In zijn boek geeft de auteur veel voorbeelden waarin, met behulp van wil, bewustzijn en zelfbeheersing, een persoon zijn destructieve gedrag overwon en organisch in het team paste, waarbij het vertrouwen en respect van collega’s werd teruggegeven.

Gevolgtrekking

The Assholes Under Control is een routekaart om mensen met destructief gedrag te identificeren. Het standpunt van de auteurs over deze kwestie is dat het management niet onmiddellijk van dergelijke mensen af ​​moet komen, werknemers mogen ze niet opgeven. Het is belangrijk om de oorzaak van onaangenaam gedrag te begrijpen en te leren hoe u beslissingen kunt nemen die niet alleen het hele team ten goede komen, maar ook mensen met een handicap.

Bovendien kunnen er op een of ander moment in ons leven verschillende schendingen in onszelf worden waargenomen. Het is belangrijk om op tijd op hen te letten, te begrijpen waarom dit gebeurt en er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat dit gedrag niet chronisch wordt. Als de situatie niet alleen kan worden verholpen, is het de moeite waard om hulp te vragen aan het management, collega’s en naasten. De auteurs zijn er zeker van dat iedereen die zijn zwakheden beseft vroeg of laat ten goede begint te veranderen.

Het boek is goed gestructureerd, gemakkelijk te begrijpen, gemakkelijk te lezen en bevat veel handige tips voor het omgaan met moeilijke mensen.

Aan wie raden we aan het boek te lezen?

Iedereen, zonder uitzondering. Omdat we elke dag met veel mensen communiceren, moeten we leren de juiste benadering voor elke persoon te vinden.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

strategi marketing di instagram

https://marketingbook.shop/