Boek op zoek
Image default
Huishoudelijk

Kerstkransen

Een kerstkrans is de versiering voor bij de ingang van jouw huis! Zo kom je bij binnenkomst al in de kerstsfeer. Een kerstkrans heeft een sierlijke uitstraling en je kan ze kopen in meerdere kleuren en formaten. Zo heb jij door middel van een kerstkrans de perfecte decoratie om aan de deur op te hangen. 

Waarom kerstkransen?

Kerstkransen brengen altijd een sfeertje met zich mee. Zo bestaan ze al heel lang en wordt het door iedereen op een ander manier gebruikt. Zo legt de één het neer als versiering op de tafel en de ander hangt het, op de traditionele manier, aan de deur. Kerstkransen kan je makkelijk hergebruiken en het laat geen troep achter. Dit is daarom de ideale decoratie voor binnen en/of buiten. Kerstkransen kan je elk jaar weer uit de kast trekken! 

Zelf een kerstkrans maken?

Vind jij het leuk om je eigen decoratie te maken voor de feestdagen? Dan kan je heel gemakkelijk jouw eigen kerstkrans in elkaar zetten door middel van guirlandes. Guirlandes hebben erg veel weg van kerstkransen en kunnen goed gebruikt worden bij het maken van een kerstkrans. Met een guirlande, ijzerdraad, extra versiering en andere accessoires kan jij een krans maken voor de gewenste feestdag. 

Stap 1: Bind met een ijzerdraad de guirlandes aan elkaar. Zorg ervoor dat je het ijzerdraadje goed verbergt, met bijvoorbeeld kersttakken. Dit ziet er sierlijker uit.

Stap 2: Voor extra dikte van de kerstkrans kan je kleine bosjes maken van de kersttakken. Als er wat takken uit steken, maakt dit niet uit! Dit zorgt juist voor een leuker effect.

Stap 3: Voeg lampjes toe waar nodig is.

Stap 4: Je kan de kersttakken altijd nog bijknippen, als je het te rommelig vindt.