Boek op zoek
Image default
Bedrijven

Je eigen eten kweken

Hoe mooi zou het zijn om je eigen eten te kweken? Dit is voor veel mensen een droom en voor sommige een realiteit. Het blijft niet bij je eigen eten kweken. Sommige mensen wekken zelfs hun eigen elektriciteit op en filteren hun eigen grondwater.

Gebrek aan ruimte

Om jezelf volledig van je eigen eten te kunnen voorzien heb je een grote tuin nodig. Dit is voor veel mensen geen optie, vooral met die huis prijzen van tegenwoordig! Daarom is het een goed idee om eens een kijkje te nemen naar je eigen behoeften. Eet jij bijvoorbeeld heel veel tomaten en pasta saus? Dan is het misschien verstandig om jezelf al van je eigen tomaten te voorzien. Leer hoe je deze kunt wecken zodat jij ook in de winter kunt genieten van de tomaten oogst. Deze tomaten zijn gegarandeerd lekkerder en gezonder dan die uit de supermarkt! Door je eigen hoofdgroente al te verbouwen kan je al veel leren over Moestuinieren en flink wat geld besparen!

Boek zelfvoorzienend leven

Als je wilt beginnen met zelfvoorzienend te leven is het goed om een goed boek zelfvoorzienend leven aan te schaffen. Er zijn al veel goede boeken beschikbaar gemaakt door voorgangers, zodat jij niet dezelfde fouten hoeft te maken als zij. In boeken over zelfvoorzienend leven staan vaak alle aspecten van het leven beschreven. Je eigen groente, fruit en kruiden. Je eigen vlees, kaas en melk. Maar ook hoe jij je eigen dieren verblijven en hekken maakt. Hoe jij je eten kan conserveren etc.

Maak je eigen spullen

Je kan al beginnen door jezelf van je eigen zeep te voorzien of schoonmaakspullen. Bij een zelfvoorzienend leven recycle je zoveel mogelijk of geef je het een nieuw doel. Je koopt zo min mogelijk en probeert het zelf te repareren of hergebruiken zodat je geheel zelfvoorzienend bent.

https://doepserleven.nl/boeken-over-zelfvoorzienend-leven/