Boek op zoek
Image default
Tuin en buitenleven

Hovenier vacature

Zoek je werk als hovenier? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien heb je recentelijk de opleiding afgerond en wil je nu aan de slag op de arbeidsmarkt. Het kan uiteraard ook zijn dat je al hebt gewerkt als hovenier, maar nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Op het internet vind ongetwijfeld een hovenier vacature die bij je past. Maar hoe zorg je ervoor dat je meer kans maakt op een baan als hovenier? De concurrentie is immers groot. In deze tekst geven wij enkele tips.

 

Schrijf een persoonlijke sollicitatiebrief

Als je solliciteert op een hovenier vacature, dan raden we je aan om een goede sollicitatiebrief te schrijven. Veel mensen gebruiken bij het solliciteren een standaard sollicitatiebrief. Dit is uiteraard makkelijk en het scheelt veel schrijftijd, maar tegelijkertijd heb je dan minder kans om voor een gesprek te worden uitgenodigd. Daarom raden wij je aan om een meer persoonlijke sollicitatiebrief te schrijven. Je persoonlijkheid moet in de sollicitatiebrief goed naar voren komen. Het is tegelijkertijd ook belangrijk dat je in de eerste alinea met de deur in huis valt. Dit is namelijk de belangrijkste alinea, want op basis van deze alinea bepalen recruiters of ze verder gaan lezen.

 

Wees authentiek tijdens het sollicitatiegesprek

Heb je een prikkelende sollicitatiebrief geschreven? Daarmee vergoot je de kans op een uitnodiging voor een gesprek. Veel mensen vinden een sollicitatiegesprek heel erg spannend. Ze proberen zich beter voor te doen dan ze zijn. Uiteraard is het niet erg om het beste van jezelf naar voren te halen, maar tegelijkertijd is het ook van belang om authentiek te blijven. De afnemers van het gesprek hebben namelijk veel ervaring en zien meteen wanneer je niet authentiek bent. Laat je positieve punten tijdens het gesprek naar voren komen, maar wees tegelijkertijd eerlijk en vertel ook wat negatieve kenmerken. Niemand is immers perfect.

 

Goede voorbereiding bij hovenier vacature

Het is ook van belang om het sollicitatiegesprek goed voor te bereiden. Lees de hovenier vacature nog eens door en bekijk nauwkeurig de functie-eisen. Daarnaast raden we ook aan om de website door te lezen. Probeer tijdens het gesprek ook assertief te zijn. Stel gerichte vragen en laat duidelijk zien dat je echt interesse in het bedrijf hebt.