Boek op zoek
Image default
Bedrijven

Hoe kom je van de ratten in Uithoorn af?

Helaas komen ratten in Uithoorn vaak voor. Wanneer je te maken krijgt met een plaag van ratten ben je natuurlijk niet echt blij hiermee, maar het is wel zaak dat je snel actie onderneemt zodat de verspreiding zo wordt tegengegaan. Dat is het allerbelangrijkste wanneer je hiermee te maken gaat krijgen. De ratten in Uithoorn komen vaak voor in containers, kruiruimtes en natuurlijk staan zij bekend om de dieren die zich nestelen in riolen. Naast dat deze dieren helemaal geen hygiëne kennen zijn zij ook een professional in het aanrichten van schade aan je eigendommen. 

Schade

Naast dat het hebben van ratten in Uithoorn heel vervelend is omdat zij veel schade aanrichten en heel vies zijn, moet je ook denken aan de ziektes die zij oplopen wanneer zij door het riool heen lopen. De ziektes worden snel op mensen overgedragen en hier moet je dus goed voor uitkijken wanneer je ontdekt dat je ratten in Uithoorn hebt. Doordat de ratten anders zijn dan vele anderen dieren merk je dat zij veel aan het knagen zijn. Dat heeft een reden, want zij moeten de tanden scherp houden. Daarom zullen zij overal op gaan knagen waar dat maar kan en zo gaan veel spullen kapot. 

Wat kun je doen?

Het belangrijkste om te doen wanneer je ontdekt dat je ratten in Uithoorn hebt is natuurlijk contact opnemen met de dienst, maar je kunt zelf ook al wel wat doen. Kijk namelijk naar de ingangen waar de ratten zich kunnen hebben genesteld. Dat kan bijvoorbeeld een riolering zijn die kapot is of dat er ergens een breuk is in he riool in de woning of in het pand. Wanneer je ontdekt hebt waar ze zich nestelen is het ook nog een manier om de ratten op afstand te houden door al het water en voedsel weg te halen uit de ruimtes. Wanneer je een val plaatst voor ratten doe je dit met handschoenen aan want de ratten in Uithoorn zijn niet gek en weten snel genoeg wanneer een mensen geur te vinden is.