Boek op zoek
Image default
Aanbiedingen

Hoe je pigment lichter maken: tips en trucs.

De ene persoon heeft meer “last” met zijn pigment dan de andere. De ene heeft een lichtere huid dan de andere. Wat wel voor iedereen hetzelfde is: je kan je pigment lichter maken. Maar wat is pigment nu eigenlijk? Waarvoor dient het en kan je er problemen mee ondervinden? Op al deze vragen vind je hier een antwoord!

Wat is pigment?

Pigment is de stof die de kleur bepaalt van je huid, van je haar en van je ogen. Wanneer je dus veel pigment aanmaakt, dan zal je vaak een donkerdere huid hebben dan iemand die weinig pigment aanmaakt. Het is ook de stof die wordt aangemaakt ter bescherming van onze huid. Bijvoorbeeld tegen de UV stralen van de zon. Wanneer dit proces normaal verloopt, geeft het pigment ons een mooi bruin kleurtje, die mooie bruine huid die we allemaal zo graag zouden hebben. Maar dit proces kan ook verstoord geraken waardoor er té veel pigment wordt aangemaakt. Hierdoor krijg je dus allemaal ophopingen van pigment waardoor er pigmentvlekken ontstaan.

Hoe pigment lichter maken?

Het is absoluut mogelijk om je pigment lichter maken te kunnen realiseren. Wanneer dit gebeurt, zal je dus geen of minder last hebben van pigmentvlekken, donkere oksels of melasma. Er zijn tal van manieren om een donkere huid bleken mogelijk te maken. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, wordt gezegd. Ook in deze situatie is dat zo. Het is dus belangrijk om eens te kijken naar bepaalde dingen die je doet of niet doet waardoor je pigmentvlekken in de hand werkt. Door bepaalde, kleine dingen te laten of juist wel te doen kan je die hele frustratie voorgoed achter je laten.

Je goed beschermen tegen de zon

Een donkere huid bleken gebeurt natuurlijk niet op 1,2,3. Maar er zijn dingen die je kan doen die wel kunnen helpen zoals je goed insmeren met een goede zonnecrème. De crème moet een goede beschermingsfactor hebben zodat je huid niet gaat verbranden of niet te veel pigment moet aanmaken. Het best is ook om de zon te vermijden tijdens de warmste uren van de dag. Tussen 12 uur en 15 uur schijnt de zon meestal het felst en zijn de UV stralen het schadelijkst.

Skinlight creme

Je pigment lichter maken kan je nog op een andere, heel gemakkelijke én zuinige manier. Door Skinlight in huis te halen. Skinlight is een pigmentvlekkencrème die voor jou de strijd met de vlekken aangaat. Het is een heel zuinige crème want je hebt er telkens maar een kleine hoeveelheid van nodig, dit tot twee maal per dag. Het enige wat je hoeft te doen is Skinlight aanbrengen op de probleemzone, even laten inwerken en de crème doet de rest!