Boek op zoek
Image default
Dieren

Google…. om vis te vinden en te vangen

Als visser investeren we veel in ons materiaal bij de online sportviswinkel. Vele kilo’s worden naar de waterkant gesleept, met stoelen, hengels, vismolen en voer, in de hoop een mooie visdag te beleven, met enkele mooie vissen op de kant. Vaak worden dezelfde wateren aangedaan waar jezelf of vismaten met succes hebben gevist. Echter zijn er wellicht andere prachtige wateren met nieuwe schatten te ontdekken. Maar hoe ontdek je deze? In deze blog geven we hier verdere informatie over hoe je dit zelf goed kunt doen.

 

Google is al jaren een belangrijk hulpmiddel om naar nieuwe interessante wateren te zoeken. Naast de kaartfunctie met hoofdwegen, zijn ook de satellietbeelden en Google Streetview heel erg handig om een beeld te vormen of een water mogelijk interessant is. Voor de struinende visser kan je naar grotere / diepere weteringen zoeken (afwatersloot in een polder die naar een gemaal leiden) om de vis op te zoeken. Daarbij kan je ook bepalen of een interessant stuk water goed te benaderen is, of geheel eigendom is van iemand. 

 

Voor vissers die liever op een meer vissen, kan Google ook heel interessant zijn. Vaak zijn dieptes en ondieptes goed te zien op de satellietbeelden. De diepere delen van het water zijn vaak donkerder zichtbaar dan de ondiepere delen. Sommige taluds zijn duidelijk herkenbaar maar ook kunnen wierbedden met verschillende doorgangen soms goed zichtbaar zijn. Dit zijn uiteraard interessante spots om je aas te plaatsen. 

 

Voor de roofvisser kan je ook op zoek naar bijvoorbeeld interessante bruggen en sluizen, of haventjes waar de snoek, samen met de witvis, graag overwinterd. Zeker locaties die uit de kouden noordenwind liggen zijn interessant om aan te doen. Ook hier kan je via Google Streetview bekijken of deze havens goed benaderbaar zijn en een eerste indruk van het water opdoen. Natuurlijk zal vervolgens een bezoek gepleegd worden om het water eventueel uit te peilen met een 

 

https://www.sportvisgigant.nl/