Boek op zoek
Image default
Aanbiedingen

Eetbare planten en bomen die iedereen zou moeten kennen

Als het gaat om eetbare planten en bomen, zul je er misschien van opkijken hoeveel er beschikbaar zijn voor jouw consumptie. Van fruit, groenten, kruiden en zelfs noten, er zijn genoeg planten die een gezonde aanvulling kunnen zijn op elke maaltijd die je maakt. Laten we eens kijken naar enkele van de populairste eetbare planten en bomen die iedereen zou moeten kennen. 

 

Ficus Carica (Vijg)

De vijgenboom is een van de oudst bekende gekweekte eetbare planten ter wereld en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Ze zijn zeer veelzijdig in hun gebruik omdat ze rauw kunnen worden gegeten of gekookt in verschillende gerechten zoals desserts of hartige gerechten. Vijgen hebben een zoete smaak met tonen van honing en zijn rijk aan vezels, calcium, ijzer, kalium, magnesium, vitamine A, vitamine B6, foliumzuur en niacine. 

 

Citrus Limon (Citroen)

Citroenen komen oorspronkelijk uit Azië, maar groeien nu op elk continent behalve Antarctica. Het is een van de meest gebruikte citrusvruchten ter wereld vanwege hun unieke smaakprofiel, waardoor ze heerlijk zijn om drankjes mee te maken, zoals limonade, of om een gerecht mee op te fleuren. Citroenen bevatten vitamine C en flavonoïden die antioxidanten bevatten. 

 

Prunus Armeniaca (Abrikoos)

Abrikozen komen uit Centraal-Azië, maar hebben zich in de loop der tijd over een groot deel van Europa en delen van Noord-Amerika verspreid. Deze kleine oranjekleurige vruchten hebben een zoete smaak met een vleugje wrangheid, waardoor ze heerlijk zijn om te bakken of vers uit de hand te eten. Abrikozen bevatten vitamine A en C, samen met bètacaroteen dat antioxidanten oplevert. 

 

Het valt niet te ontkennen dat eetbare planten en bomen een scala aan voedingsvoordelen bieden en tevens heerlijke bronnen van voedsel zijn. Of je nu op zoek bent naar iets zoets als vijgen of citroenen vanwege hun pittige smaak of abrikozen vanwege hun heldere kleur, deze drie opties zullen je niet teleurstellen! Probeer vandaag nog wat eetbare planten aan je maaltijden toe te voegen om de fantastische gezondheidsvoordelen ervan te plukken!

 

https://www.mypalmshop.nl/