Boek op zoek
Image default
Woningen

De definitieve gids voor het berekenen van een hypotheek in Nederland

Als u een huis in Nederland wilt kopen, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden voordat u uw droomhuis koopt. Een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden, is echter de hypotheek die u moet afsluiten.

Het berekenen van hypotheken in Nederland kan een zware taak lijken, maar het gebruik van deze gids geeft u alle informatie die u nodig heeft om weloverwogen beslissingen te nemen over uw eigen hypotheek en hoe u deze kunt berekenen.

De definitieve gids voor het berekenen van een hypotheek in Nederland

De definitieve gids voor het berekenen van een hypotheek in Nederland en een open-ended hypotheek. Een open-ended hypotheek is een langlopende lening met variabele maandelijkse betalingen. Deze leningen worden geleverd met rentetarieven en betalingstermijnen die zijn vastgesteld op het moment van ondertekening, en er is geen maximale looptijd voor.

Dit type hypotheek is meestal het beste voor mensen die niet willen dat hun huis van hen wordt afgenomen, of voor mensen met een stabiel inkomen.
Een closed-end hypotheek is een langlopende lening met vaste maandelijkse betalingen.

Leningen

 

Deze leningen worden geleverd met rentetarieven en betalingstermijnen die zijn vastgesteld op het moment van ondertekening, maar ze hebben wel maximale voorwaarden; meestal tussen de 30 en 40 jaar. Het nadeel van deze hypotheken is dat ze moeilijker te herfinancieren zijn dan hypotheken met een open einde.

De juiste vragen stellen

1) Wat is uw huidige salaris?

2) Welk percentage van uw bruto maandinkomen wilt u besteden aan hypotheeklasten?

3) Hoeveel wilt u lenen?

4) Wat is de looptijd van uw lening (d.w.z. 10 of 30 jaar)?

5) Welk type maandelijkse rente betaalt u op deze hypotheek (d.w.z. 2% per jaar, 6% per jaar, enz.)?

6) Hoeveel kost een gemiddelde woning in uw regio?

7) Zijn er punten die vooraf betaald moeten worden bij het sluiten van een woning?

Ken uw maandinkomen

Om uw maandinkomen te berekenen, moet u uw bruto maandinkomen weten vóór belastingen en sociale zekerheid.

Een bruto maandinkomen bereken je door je uurloon te vermenigvuldigen met 40 uur per week, 52 weken per jaar. Als je op commissie wordt uitbetaald of onregelmatige werktijden hebt, is deze berekening niet juist. Bijvoorbeeld: als u € 10 per uur verdient en 40 uur per week werkt, dan is uw bruto maandinkomen €2000 (€10 x 40).

Nadat u uw bruto maandinkomen heeft berekend, trekt u eventuele inhoudingen van uw salaris af, zoals belastingen en sociale zekerheid (of andere inhoudingen) die van elk salaris worden afgehouden. U moet dus maandlasten hypotheek berekenen, dat kan je via ikbenfrits doen.

Dit geeft u het nettobedrag dat elke maand op uw bankrekening wordt gestort en dat vervolgens voor berekeningen kan worden gebruikt.

Weet wat u zich kunt veroorloven

Om uw aankoopkosten te berekenen, moet u weten hoeveel u zich kunt veroorloven voor een maandelijkse hypotheek en wat uw aanbetaling is. Het totaal van die twee getallen bepaalt hoeveel hypotheek je kunt aanvragen, en je ziet dan het maximale bedrag dat met je huidige budget mogelijk is.

U kunt dit aantal berekenen met behulp van deze formule: Totale aankoopprijs x Loan-to-value-ratio = Maximaal leenbedrag. Hoe hoger uw aanbetalingspercentage, hoe lager uw rentepercentage.

Bereken aankoopkosten

De Nederlandse hypotheekmarkt is heel anders dan die van veel andere West-Europese landen en kan een uitdaging zijn voor nieuwkomers.

Er zijn drie hoofdtypen hypotheken: een annuïteitenhypotheek (waarbij u uw lening op gezette tijden terugbetaalt), een nulrentehypotheek (waarbij u geen rente betaalt over uw lening) of een aflossingsvrije hypotheek.

De beste hypotheekvorm hangt af van hoe lang u van plan bent in uw huis te blijven wonen en hoeveel geld u vooraf wilt neerleggen. Als u bijvoorbeeld niet zeker weet hoe lang u in uw huis blijft wonen en/of niet veel geld heeft voor een aanbetaling, dan is een annuïteitenhypotheek wellicht beter voor u.

Overweeg huurkosten als u van plan bent binnenkort te verhuizen

Als u op zoek bent naar een appartement, kunt u het beste eerst bepalen hoeveel u aan huur uitgeeft. Als uw maandelijkse huur en nutsvoorzieningen bijvoorbeeld $ 1.000 zijn, wordt dat opgenomen in uw maandbudget.

Houd er rekening mee dat de meeste verhuurders een borg vragen van minimaal een maand huur plus wat extra geld voor de aanvraagkosten.

In totaal kan dit tussen de €2.000 en €4.000 zijn voordat u zelfs maar naar appartementen gaat zoeken. Houd dus rekening met deze cijfers bij het berekenen van uw hypotheeklasten.

Meerdere hypotheken aanvragen

Ik ben klaar om een ​​hypotheek aan te vragen. Waar moet ik beginnen?
Heeft u uw inkomsten- en uitgavendocumenten al klaar?
Wat zijn de belangrijkste dingen die je van mij nodig hebt bij het aanvragen van een hypotheek?
1) Heeft u uw inkomsten en uitgaven documenten klaar? 2) Wat zijn de belangrijkste dingen die je van mij nodig hebt bij het aanvragen van een hypotheek?