Boek op zoek
Image default
Woning en Tuin

Betonpoeren hier plaatsen om verzakken te voorkomen

Het is een trend waar je niet meer omheen kan. De tuinen in ons land worden door steeds meer klussers volgebouwd met bouwwerken. Wie hier aan denkt doet er goed aan om zich eerst goed te oriënteren op de eisen die bouwtechnisch gesteld worden aan een dergelijk bouwsel. Bouwwerken in ons land zijn namelijk lang niet altijd even stabiel. Dat kan voor vervelende situaties zorgen die in sommige gevallen zelfs levensgevaarlijk kunnen zijn. Een bouwwerk wat niet goed gefundeerd is kan namelijk zomaar gaan verzakken of instorten doordat het niet goed staat. Je zal dus een fundering moeten aanleggen om een aanbouw of uitbouw in je tuin goed te plaatsen.

Storten of toch liever een betonpoer

Op het moment dat je een fundering gaat maken voor een aanbouw, een terras of een uitbouw zal er met beton moeten worden gewerkt. Gaat het om een aanbouw die gemaakt is van bakstenen dan zal er een fundering moeten worden gestort die onder het hele oppervlak geplaatst is. Betreft het een veranda of een overkapping dan moet er gebruik worden gemaakt van betonpoeren. In dat geval zal je namelijk enkel de palen moeten zekeren. Er zijn betonpoeren in de handel waar de uitsparing in zit om een paal te kunnen plaatsen. Er zijn ook betonpoeren die kunnen dienen als ondergrond om een vloer van vlonders op te bevestigen. Deze betonpoeren zijn voorzien van schroefgaten waar de schroeven in gedraaid kunnen worden die de vlonder met de fundering in contact brengen.

 

Liever de speciaalzaak

Betonpoeren zijn een productgroep die nogal uitgebreid is. Wanneer je dergelijke materialen wil kopen doe je er goed aan om je tot de speciaalzaak te wenden. Die speciaalzaken vind je doorgaans op het internet. Tegen een vergoeding worden de – zware – betonnen objecten vervolgens bij jou thuis afgeleverd. Een goed advies krijg je eveneens via de speciaalzaak. Zo ga je veilig en verantwoord te werk.