Boek op zoek
Image default
Winkelen

Betonnen aanrechtbladen zijn een trend

Wanneer u toe bent aan een nieuwe keuken, dan komt u voor een aantal belangrijke keuzes te staan. Wilt u bijvoorbeeld uw gasfornuis vervangen door een inductie kookplaat, dan is het noodzakelijk om een zogenaamde kookgroep aan te leggen. Een inductie kookplaat heeft aan een standaard groep van 16 Ampère niet genoeg. Een gemiddelde inductie kookplaat heeft een dubbele groep van 32 Ampère nodig. Een andere belangrijke keuze is het aanrechtblad. Een keuken is bedoeld om lang van te genieten en daarom is het extra belangrijk om zorgvuldig uw keuze voor uw aanrechtblad te maken. Wanneer u van een industriële woonstijl houdt, dan passen verschillende betonnen aanrechtbladen daar prima in. Ook als u meer van een landelijke woonstijl houdt, is er voldoende keuze in betonnen aanrechtbladen.

 

Betonnen aanrechtbladen stijlvol en robuust

Als u een aanrechtblad zoekt dat tegen een stootje kan, dan is een betonnen aanrechtblad een goede optie voor uw keuken. Betonnen aanrechtbladen zijn gemaakt van cement en hierdoor zijn ze bijzonder robuust. Het blad beschadigt niet door bijvoorbeeld een hete koekenpan die u even op het aanrechtblad zet. Ook als u per ongeluk een volle snelkookpan op het betonnen aanrechtblad laat vallen, is de kans op schade minimaal.

 

Zaken om rekening mee te houden bij betonnen aanrechtbladen

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden bij een betonnen aanrechtblad. Het is erg belangrijk om vuil zo snel mogelijk weg te halen. Het cement waar het blad van gemaakt is, heeft een licht poreuze structuur. Hierdoor kan vuil in het blad trekken en dat kan op termijn voor vervelende vlekken of verkleuringen zorgen. Om uw betonnen aanrechtblad in topconditie te houden, is het ook belangrijk om het blad met de juiste middelen schoon te maken. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn uit den boze. Door de poreuze structuur, kan een agressief middel in het beton trekken en zo blijvende schade aanrichten. U kunt uw blad het beste reinigen met lauw water en een mild reinigingsmiddel.

 

Uw keuze blijft persoonlijk

Het is aan te raden om u goed voor te laten lichten over de verschillende opties voordat u een beslissing neemt. Wilt u een extra dik blad of juist een wat slankere uitvoering? Over het combineren met de rest van uw keuken hoeft u zich geen zorgen te maken. Betonnen aanrechtbladen combineert u net zo gemakkelijk met een witte als met een zwarte keuken.