Boek op zoek
Image default
Zakelijke dienstverlening

Alles wat je moet weten over verschillende soorten gasdetectie

Gas meten kan op veel verschillende manieren en voor verschillende soorten gas en situaties zul je verschillende manieren van detectie moeten gebruiken. Hiervoor ben je bij G4S Safety Solutions aan het juiste adres. Zij beschikken over de juiste middelen en kennis om jou te kunnen adviseren en detectiemateriaal te kunnen leveren om gas te kunnen meten op werkplekken waar dat nodig is. In dit artikel lees je over de verschillende manieren van detectie van gas. Voor meer informatie of advies kun je terecht bij de klantenservice en de website van G4S Safety Solutions.

Single gas en multi gasdetectie

Een single gas detector kan maar één soort gas tegelijk meten terwijl een multi gas detector meerdere gassen tegelijk kan meten. Dat is natuurlijk logisch omdat het al in de naam zit. Je moet er echter wel rekening mee houden wat voor jouw bedrijf de beste optie is. Welke gassen komen er vrij in je bedrijf en waarmee zijn die te meten? Dit zijn dingen die je moet weten voor je gaat zoeken naar een detector. Je kunt hiervoor natuurlijk altijd een expert inschakelen die jou kan adviseren.

PID meters

PID staat voor Photo Ionisatie Detector en kan op een betrouwbare manier vluchtige organische stoffen meten. Dit zijn gassen zoals diesel en alcohol. Je kunt deze meter in zowel single als multi gas detector krijgen. Naast de PID meters en hoeveelheid gassen kun je ook een meter krijgen die een alarm afgeeft wanneer de hoeveelheid van een giftige stof te hoog wordt. Dit is ideaal op een plek waar wordt gewerkt met bepaalde giftige gassen. Naast meters kun je ook verschillende accessoires krijgen voor gasdetectie. Denk hierbij aan filters en alarmen. Voor het assortiment en meer informatie kun je kijken op de website van G4S.